Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Sobota se je v Celju predstavila v dobri luči

Novi slovenski zvezni ligaš se temeljito pripravlja na svoj prvi nastop v II. zvezni ligi. Za svojega zadnjega nasprotnika pred srečanjem z odlično ekipo Slobode iz Tuzle so izbrali člana SNL Soboto iz Murske Sobote in jo premagali z rezultatom 4:1 (2:1).

Kladivar: Cafuta, Vodeb, Štancer, Halilagić, Ferme, Marinček Perc, Hribernik, Devčič, Remete, Binkovski.

Sobota: Vrdjuka, Zver, Rantaša, Puškarič, Martinuzzi, Šarotar, Tkalčec, Sečko, Maučec, J. Horvat, Miloševič. Trener: Ahmed Volić.

Strelci: 1:0 - Remete (8'), 1:1 - Maučec (24'), 2:1 - Devčič (44') , 3:1 - Kuder (75'), 4:1 - Žavski (86').

Zadnjo preizkušnjo pred ligaškim krstom igralci Kladivarja niso dobro prestali. Izbrano moštvo novega ligaša je sicer v prvem delu igre prikazalo nekaj lepih potez, vendar so napadalci v kazenskem prostoru vse preveč zadrževali žogo, pa tudi zaključnih strelov na vrata smo pogrešali. Mladi igralci iz Sobote so bili dostojen nasprotnik. S požrtovalno igro so osvojili simpatije približno 1000 gledalcev.

Kladivar je prišel v vodstvo že v 8. minuti po lepi kombinaciji napada, ki jo je uspešno zaključil »novinec« Remete. Nato je sledila serija napadov na vrata Sobote. Vratar Vrdjuka je bil vedno na mestu, poleg tega pa so napadalci domačih pokazali mnogo nespretnosti pri zaključnih strelih. V 24. minuti se je Maučec odločil za solo akcijo po levem krilu, preigral vso obrambo Kladivarja in žogo dobesedno pripeljal v gol - 1:1. V 44. minuti je Binkovski lepo zaposlil Devčiča, ta pa je iz neposredne bližine zanesljivo zatresel mrežo in s tem postavil rezultat prvega polčasa 2:1.

V drugem delu igre je vodstvo Kladivarja poslalo v igro kar 8 mladih igralcev, ki so vnesli v njo veliko več mladostnega poleta in živahnosti. Dež je sicer preprečil lepšo igro, ki je bila na trenutke ostra, vendar v mejah dovoljenega. V 58. minuti je Sobota imela izredno priložnost, ko je Horvat z glavo zadel vratnico. V 63. minuti pa je Maučec zapravil stoodstotno priložnost za zadetek, ko je njegov strel kljub na tleh ležečemu vratarju z gol črte odbil Vodeb. Zadnjih 15 minut igre so igralci Kladivarja uprizorili pravo ofenzivo. Mladi Kuder je v 75. minuti iz precejšnje razdalje dosegel lep zadetek in zvišal rezultat na 3:1. V 86. minuti pa je Žavski v solo akciji lepo prodrl pred vrata Sobote in z učinkovitim strelom postavil končni rezultat tekme 4:1.

Kljub visoki zmagi Kladivar ni zadovoljil svoje navijače, ki z negotovostjo pričakujejo renomiranega nasprotnika iz Tuzle. Če bodo hoteli CeIjani doseči uspešen rezultat na nedeljski tekmi, bodo morali zaigrati boljše kot pa danes.

Srečanje je vodil sodnik Zorko iz Celja.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu