Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tekma se je končala 2:1, registrirana pa je bila 1:1

V 9. krogu prvenstva je Mura v Murski soboti gostila najboljši mariborski klub Železničar. Po mnenju Mure in obiskovalcev tekme se je le-ta končala z zmago Mure 2:1, po mnenju Železničarja pa 1:1. V glavni vlogi je bil sodnik Emil Reinprecht iz Celja. Poglejmo kaj se je dogajalo.

Tekma je bila zelo ostra in napeta skozi celotnih devetdeset minut. Nasproti sta si stala kluba, ki sta se borila za 2. mesto na prvenstveni lestvici. Prva tri mesta namreč prinašajo uvrstitev v podzvezno ligo, ki se bo igrala spomladi 1939 in bo določila prvaka Slovenije.

V 10. minuti tekme je povedel Železničar, le minuto kasneje pa je Mura izenačila na 1:1. V 57. minuti tekme je bil zaradi žaljenja izključen Vladimir Kukanja, v 60. pa še igralec Železničarja Švajghofer. Le-ta je na prekršek reagiral tako, da je z enim udarcem zrušil murinega igralca.

Mura je zmagoviti zadetek dosegla v zadnji minuti tekme. Pavel Čebulj je približno 25 metrov od vrat prejel žogo, potegnil proti vratom, preigral vratarja in zabil za 2:1. Sodnik je pokazal na sredino igrišča, kmalu zatem pa je odpiskal konec tekme. Po doseženem zadetku so igralci Železničarja protestirali, saj je po njihovem mnenju igralec Mure pri sprejemu žoge igral z roko, vendar je po mnenju Mure sodnik s tem, ko je pokazal na sredino igrišča in pozneje odpiskal konec tekme nedvoumno priznal zadetek. Po tekmi so se mariborski časopisi razpisali o tem, da si je sodnik na poti domov premislil in zaradi roke igralca Mure prekinil igro, kar pomeni, da se je tekma končala 1:1.

Mura se je na to odločitev pritožila, vendar ni bila uspešna. Na koncu je obveljal rezultat 1:1. Vladimir Kukanja je po tekmi dobil 14-dnevno prepoved igranja, čeprav je glavni sodnik Reinprecht zahteval višjo kazen.

Lestvica:

1. Čakovečki  7 5 2 0 15:5 12
2. Železničar  5 3 1 1  9:6  7
3. Mura     7 2 2 3 14:16 6
4. Rapid    5 2 1 2 13:11 5
5. Maribor   6 1 2 3 10:10 4
6. Slavija   6 0 2 4  7:20 2

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu