Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Tekma Mura : Železničar še vedno buri duhove

Tekma je Muro in Železničarjem iz Maribora, ki je bila odigrana 20. novembra 1938 v Murski Soboti, še vedno buri duhove. Po mnenju Mure se je tekma končala z 2:1, po mnenju Železničarja pa z 1:1. Mura je po tekmi medijem in vodstvu tekmovanja poslala svoje videnje tekme, ki jo objavljamo v celoti.

"Ni res, da drugega gola za Muro sodnik g. Reinprecht ni priznal, češ da je žogo potisnil igralec z roko v mrežo. Dejanski položaj je naslednji: V poslednji minuti tekme dobi visoko žogo Murin igralec Čebulj, približno 25 m od gola. Žogo štopa — Železničarjevi igralci trdijo, da je bila v tem momentu roka, česar pa sodnik ni videl, niti ni piskal — jo vodi proti golu, obide vratarja in s približno 4 m zabije gol. Sodnik piska dvakrat in nedvomno pokaže z roko na sredino igrišča, gre sam proti sredini igrišča in se ustavi na mestu, kjer so običajno sodniki pri začetnih udarcih. žogo prinesejo na sredino igrišča. Železničarjevi igralci protestirajo pri sodniku, češ da gol ni bil dosežen regularno. Sodnik gleda na uro, Železničar noče začeti tekme, nato pa sodnik odžvižga tekmo. Iz tega sledi, da je sodnik doseženi gol res priznal in te svoje odločitve do končane tekme, to je do momenta, ko je tekmo odpiskal, ni spremenil, tako da je rezultat 2 :1 v korist Mure končnoveljaven. Zdi se nam odveč, da bi razpravljali o okolnosti, ali je naš igralec v kritičnem trenutku res zadel žogo z roko, kajti ta okolnost stvari ne bi spremenila. Priznamo, da ima sodnik pravico neposredno po odločitvi revidirati svoj sklep, vendar pa izgubi to pravico, kakor hitro odpiska tekmo."

Kako bo vodstvo tekmovanja reagiralo ostaja neznanka, je pa res da so v igri prvenstvene točke, ki odločajo o tem ali se bo Mura uvrstila v nadaljevanje tekmovanja za podzveznega državnega prvaka.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu