Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Uspela pritožba Mure - dve novi tekmi z Građanskim

Čeprav je prvenstvo v II. razredu mariborske skupine za sezono 1936/1937 že končano, je vodstvo tekmovanja Ljubljanske nogometne podzveze obravnavalo pritožbe Mure. Pritožbam je bilo ugodeno in tako bo Mura za prvo mesto v skupini igrala še dve tekmi z Građanskim. Zmagovalec bo nato imel realne možnosti za preboj v I. razred tekmovanja.

Mura se je protožila na rezultat tekme Lendava : Mura, kjer so sodniki zelo očitno pomagali domači ekipi in na dve neodigrani tekmi Građanskega. Lendava in Ptuj namreč nista želela igrati tekme z Građanskim, s čimer sta mu prepustila štiri dragocene točke, ki so na koncu - po mnenju Mure - vplivale na prvo mesto v skupini.

Upravni odbor LNP je po pregledu materiala izdal sledeče sklepe:

- Protest Mure proti verifikaciji rezultata s tekme Lendava : Mura 2:1, ki je bila odigrana 25. aprila 1937 ni upravičen. LNP smatra protest razumljiv, sploh če gledamo okoliščine po katerih je potekal spomladanski del prvenstva.

- Lendava je Građanskemu prepustila prvenstveno tekmo, ki bi jo morala odigrati 9. maja 1937. S tem je Građanski zmagal brez boja z 0:3. Obenem je Lendava najavila in 17. maja tudi odigrala prijateljsko tekmo s tem klubom, kar daje povod za razmišljanje in sum o dogovarjanju.

- Ptuj bi moral 23. maja odigrati prvenstveno tekmo z Građanskim, vendar je že 11. maja obvestil vodstvo tekmovanja da tekme ne bo igral zaradi poškodovanih in bolnih igralcev. Nogometna praksa pravi, da je tak način neresen.

- Razlika med Građanskim in Muro je na prvenstveni lestvici minimalna, saj ima Građanski 17, Mura pa 16 točk. Če bi Građanski odigral dve tekmi z Lendavo in Ptujem, bi bilo realno za pričakovati, da bi izgubil kakšno točko in na koncu zaostal za Muro.

- LNP smatra, da je prvenstvo odigrano na tak način nepošteno in nerealno, zato je odredil dve novi tekmi med Muro in Građanskim, ki bosta dali končnega zmagovalca mariborske skupine. Prva tekma bo 6. junija 1937 v Čakovcu, druga pa 13. junija v Murski Soboti. Zmagovalec iz teh dveh dvobojev bo nato igral kvalifikacije za vstop v I. razred.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu