Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Vojne razmere zaznamujejo prvenstvo 1941/42

Pogled s soboškega gradu proti evangeličanski cerkvi v Murski Soboti. Fotografija je nastala marca 1942. Foto: Hungarian National Digital Archive, maj 2021

22. marca se je s tekmami 14. kroga južne skupine severno podonavskega okrožja pričel spomladanski krog prvenstva v sezoni 1941/1942. Zaznamovale so ga vojna in težke razmere na Madžarskem. Vsled tega je Madžarska nogometna zveza (MLSZ) klube (tudi Muro) obvestila o resnih časih, ki vladajo v državi in o tem, da je potrebno prvenstvo končati v normalnih okoliščinah.

MLSZ je sporočila:

"V spomladanskem delu sezone bo položaj precej težji kot je bil jeseni. Stanje v državi je zelo resno in ne glede na to kako velike težave nas tarejo, smo odločeni, da dosežemo športne cilje in prvenstvo speljemo normalno do konca.

V vsemi svojimi dejanji in vedenjem služimo madžarski enotnosti in razumevanju. Prosimo za red, disciplino in viteštvo, tako na nogometnih igriščih kot izven njih.

Sodniki bodo na tekmah normalno opravljali svoje delo, naloga vsakega igralca pa je da da svojo dušo in srce za ekipo. Pozivamo tudi vodstva klubov, da s svojim delom služijo in krepijo madžarsko zavest. Očinstvo naj poteze svojih nogometnih ekip spremlja z ljubeznijo, razumevanjem in podporo.

Vse gledalce na tekmah prosimo, da ne žalijo sodnika in igralcev. Njihova dejanja obravnavajo ustrezne športne institucije znotraj zveze.

Prosimo za blagoslov dobrega Boga, kajti cilj našega dela je izobraževanje in usposabljanje mladine v okviru madžarske zavesti za boljšo in svetlejšo prihodnost."

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu