Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za konec poraz proti Dnipru

Tekma med Muro in vodilno ekipo ukrajinskega prvenstva je bila odigrana na stadionu Gloria Sports Arena v Beleku. Foto: facebook SC Dnipro-1

Mura se je na zadnjem pripravljalnem srečanju v Turčiji pomerila z ukrajinskim prvoligašem SC Dnipro-1.  Srečanje se je končalo z minimalnim porazom, 1-2, proti vodilni ekipi ukrajinskega prvenstva.

Mura je srečanje začela v postavi Klemen Mihelak, Kai Cipot, Kobie Morris, Amar Beganović, Klemen Pucko, Filippo Tripi, Žiga Kous, Lazar Zličić, Dardan Shabanhaxhaj, Mirlind Daku in Nikola Petković. Trener: Damir Čontala.

Na papirju gostujoča ekipa Dnipra pa je odigrala v postavi Yakiv Kinareykin, Volodymyr Adamiuk, Eduard Sarapiy, Hayner, Oleksandr Pikhal'onok, Rusian Babenko, Yevhen Pidlepenets, Valentyn Rubchynskyi, Volodymyr Tanchyk in Artem Dovbyk. Trener: Oleksandr Kucher

Muraši so se Ukrajincem dobro postavili po robu in začeli napadalno. Tako so že ob začetku srečanja prišli do obetavne akcije, ki so jo s prekrškom v kazenskem prostoru nad Beganovićem zaustavili ukrajinski branilci.

Nikola Petković je za Muro uspešno realiziral 11-metrovko in Muro popeljal v vodstvo z 1-0.

Dnipro je do konca polčasa Muro stisnil na njeno polovico in z lepo akcijo v kazenskem prostoru izenačil na 1-1.

V drugem delu pri Muri ni prišlo do sprememb. Dnipro pa je uspel vodstvo povišati na 2-1 kar je bil tudi končen rezultat.

Mura iz priprav v Turčiji tokrat ne prinaša nobene zmage, a upamo lahko, da se bo to spremenilo 11. februarja, ko (najverjetneje) ob bučni podpori navijačev črno-belih gostujemo v Celju.

Prekršek nad Dardanom Shabanhaxhajem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook SC Dnipro-1

FIlippo Tripi Foto: facebook SC Dnipro-1

Nikola Petković Foto: facebook SC Dnipro-1

Muraši po doseženem zadetku. Foto: facebook SC Dnipro-1

Kai Cipot Foto: facebook SC Dnipro-1

Amar Beganović Foto: facebook SC Dnipro-1

Najstrožjo kazen je realiziral Nikola Petković Foto: facebook SC Dnipro-1

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu