Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Remi pred zadnjim obračunom v Turčiji

Ognjen Stijepović Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Muraši so se na predzadnji revialni tekmi pred povratkom v domovino, 01. februarja 2023, pomerili s črnogorskim prvoligašem FK Dečić Tuzi.

Mura se je v obračun podala s postavo: Raduha, Balažic, Sadriu, Kuzmić, Buček, Šroler, Jovićević, Turudija, Šarić, Klepač in Stijepović.

Črnogorci, ki v svojem državnem prvenstvu trenutno zasedajo 3. mesto, so se Muri dobro postavili po robu. V prvem polčasu so imeli več od igre, prav tako so si priigrali več priložnosti. Mura je bila sicer napadalna, znala je prenesti žogo na nasprotno polovico, vendar je napadala predvsem preko tria Klepač, Stijepović in Jovićević.

Tudi FK Dečić je znal zapretiti. Tako nas je v prvem polčasu z dobrimi posredovanji nekajkrat rešil naš  vratar Florian Raduha, ki ga je v drugem polčasu zamenjal Nejc Vidmar. Mura bi si lahko glede na prikazano priigrala več priložnosti, vendar so naši nogometaši preveč carinili žogo in s tem dali veliko časa nasprotniku, da je postavil obrambo.

Akcije so se tako vrstile ena za drugo, tempo igre pa je na žalost motilo vetrovno vreme, ki je spominjalo na tekme v Sežani.

V drugem polčasu se je tempo igre malce spremenil. Mura je več napadala, vendar je tekma minila brez pravih priložnosti. V igro so v drugem polčasu vstopili še Vidmar, Brkić in Shabanhaxhaj.

Mura bo jutri, 02. februarja odigrala še zadnjo revialno tekmo, ki bo najverjetneje že pokazatelj začetne enajsterice proti Celju. Pred povratkom iz Turčije se bodo pomerili s trenutno prvo uvrščenim moštvom ukrajinske prve lige SC Dnipro-1. Glede na kakovost ukrajinske lige, bo to najverjetneje pravi pokazatelj uigranosti trenutne Murine zasedbe.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu