Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za zaključek zmaga proti Floridsdorfer AC

Na tekmi ni manjkalo vroče krvi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Na zadnji prijateljski tekmi se je Mura v Eldersdorfu pomerila z lani drugouvrščeno ekipo Avstrijske 2. lige, ki jo vodi Mitja Mörec, Floridsdorfer AC (v nadaljevanju FAC).

Za Muro so tokrat zaigrali igralci, ki proti Vojvodini dan prej niso dobili priložnosti za igro. Tako so nastopili Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Karamarko, Bagola, Kozar, Lorbek, Šroler, Đapo, Daku in Majić.

Za FAC so nastopili Spari, Wallquist, Mankowski, Krasniqi, Kröhn, Bertaccini, Dos Santos, Bubalovic, Monsberger, Maier, Beirovic.

Igralci so tekmo, glede na vroče temperature, začeli solidno. Že v 6. minuti so si pripravili prvo priložnost. Po desni je prodrl Martin Šroler in iztržil kot. Po kotu je v Murini zasedbi sledilo nekaj nezbranosti. Žoga je prispela do mladega Kuzmića, ta pa jo je namesto naprej, usmeril proti vratarju, ki na žogo ni bil pripravljen. Na srečo se je Mihelak dobro znašel in okroglo usnje izbil v avt.

Sledile so minute otipavanja, nakar je v 10. minuti po lepi dvojni podaji Daku prodrl po desni strani, ostro podal v kazenski prostor. Tam sta kar dva nogometaša Mure nastavila tunel žogi, ki jo je na koncu lepo v mrežo postavil Martin Šroler.

Vodstvo ni trajalo dolgo, saj je že v naslednji minuti po lepi podaji v kazenski prostor z desne, z glavo za izenačenje zadel Alexander Mankowski (sicer testni igralec FAC).

Tako je pobudo prevzel FAC. Mura si do 25. minute ni priigrala resnejše priložnosti, nakar je v 26. minuti sledil lep predložek Kuzmića iz desne, Daku pa je bil v skoku prehiter in žogo z glavo usmeril preko gola.

Svojo kvaliteto je Kosovec pokazal v 30. minuti, ko je praktično iz nič sprožil z dobrih 26 metrov in, v levi spodnji vratarjev kot, zadel za 2 proti 1.

Do konca polčasa sta si ekipi pripravili še 3 zrele priložnosti. Prva je sledila v 32. minuti, ko je FAC zapravil priložnost iz kota. Muraši pa so si obe priložnosti pripravili preko Maritna Šrolerja. Ta je najprej poskušal s strelom iz roba kazenskega prostora, nato pa ob prostem strelu v 42. minuti zadel živi zid. Polčas se je tako končal z izidom 2 proti 1 v korist Mure.

V drugi polčas je Mura vstopila z enako zasedbo. Sledilo je veliko izgubljenih žog tako iz ene kot iz druge strani.

V 55. minuti pa nespametna poteza Đapa. Nad omenjenim je bil s hrbta storjen prekršek, Đapo pa je nespametno reagiral in nasprotnemu igralcu v padcu vrnil udarec. Prišlo je do nekaj vroče krvi, saj so se vsi nogometaši kar naenkrat znašli na mestu prekrška. Če bi šlo za prvenstveno tekmo, bi Đapo najverjetneje prejel direktni rdeči karton, a mu ga sodnik v tem prijateljskem obračunu ni pokazal. Strasti so se umirile, srečanje pa se je nadaljevalo s vstopom Shabanhaxhaje na mesto Bagole.

Prav sveža moč je obrodila sadove pri tretjem zadetku. Shabanhaxhaja je kmalu po vstopu pokazal svoje znanje. Žogo si je lepo podaljšal mimo nasprotnega igralca, ta pa ga je moral na desnem robu kazenskega prostora zaustaviti s prekrškom.

Prosti strel je izvedel Josip Majić, ki je z močnim strelom ostrigel nasprotnega vratarja in od prečke zabil za 3 proti 1.

Murin sindrom prejetih zadetkov po levi strani se je nadaljeval v 69. minuti. Đapo je ob poskusu izbijanja žoge odletel v prazno. To so izkoristili igralci FAC, ki so po izpadu v Murini obrambi imeli prazno desno stran in žogo od tam ostro podali v kazenski prostor, kjer je za 3 proti 2 zadel Marvin Hernaus.

Mura ni ostala dolžna. Po lepem preigravanju Šrolerja, ki je brez težav preigral kar dva igralca FAC in žogo podaljšal naprej, je z lepim lobom preko nasprotnega vratarja zadel Shabanhaxhaj in rezultat povišal na 4 proti 2.

Do konca tekme so pri Muri v igro vstopili še Ouro namesto Kozarja, Kasalo je zamenjal Majića, Karamarko pa je mesto odstopil mlademu Štraklu. Muraši so imeli v 83. minuti priložnost še preko Mirlinda Daka, ki pa je kot že nekajkrat v lanski sezoni storil potezo preveč in žogo izgubil po tem, ko mu je nekaj igralcev sledilo v protinapad.

Tako je ostalo pri izidu 4 proti 2, Muro pa naslednji obračun čaka v moldavskem Kišinjevu, kjer se bo v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo pomerila z FC Sfîntul Gheorghe.

Samsindin Ouro Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Od leve: Marin Karamarko, Josip Majić, Martin Šroler, Srđan Kuzmić in Samsindin Ouro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu