Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraše kaznovala prekinitev

Tio Cipot je z mojstrskim zadetkom povedel Muro v vodstvo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot

Nogometaši Mure so se v predzadnji pripravljalni tekmi pomerili z Vojvodino, lani sedmouvrščeno ekipo srbske Superlige. Na koncu sta se moštvi razšli brez zmagovalca in sicer 1:1 (1:0).

Postava Mure: Obradović, Beganović, Balažic, Morris, Pucko, Kous, T. Cipot, Maruško, Bobičanec, Petković in Klepač. Igrali so še: Kuzmić, Đapo, Kasalo in Ouro. Trener: Damir Čontala.

Postava Vojvodine: Н. Simić (od 46. Carević) - Lazarević (od 75. Bjekovič), Traore (od 46. Kopitović), Jeličić (od 75. Stevanović), Đorđević (od 75. Milanov) - Topić (od 75. Bušnič), Milosavljević iz 75. Milošević) - Nešković (od 46. Zukić), V. Simić (od 75. Bastajić), Baraj (od 46. Vukčević) - N. Nikolić (od 60. Vidakov). Trener: Milan Rastavac.

S štirimi v zadnji liniji

Za nogometaše Mure je bila tekma praktično generalka pred evropskim obračunom, čeprav se bodo jutri pomerili še s Floridsdorferjem. Črno-beli, ki so zaigrali v novih dresih, so se predstavili s štirimi v zadnji liniji. Sestavljali so jo Beganovič na desni, Pucko na levi in kot osrednja branilca Morris in Balažic. Zadnjega veznega je igral Maruško, na obeh bokih pa T. Cipot in Kous. Napadalni trio so sestavljali Bobičanec, Klepač in Petković. Za pričakovati je, da bo Mura v podobni postavi nastopila tudi proti Moldavijcem.

Usodna prekinitev

V prvem polčasu je bila tekma izenačena, obe ekipi sta si pripravili nekaj polpriložnosti in priložnosti. Zadetek je padel v zadnjih sekundah prvega polčasa. Muraši so kombinirali na dvajsetih metrih nakar je Petković podal do Tia Cipota, ki je s pravim evrogolom zadel "rašlje", zgornji desni kot Simića. V drugem delu je tempo nekoliko upadel, gostje pa so izenačili iz prekinitve. V 64. minuti je bil po kotu Zukića na drugi vratnici spreten Veljko Simić. V zadnjih trenutkih tekme bi lahko Mura dosegla še drugi zadetek. Maruško je sprožil z dvajsetih metrov, vendar se je izkazal Carević. Tekmo je zaznamovala izjemna vročina in sopara, sodnik je nekajkrat prekinil tekmo in igralce poslal na osvežitev.

Damir Čontala: "Danes ni bilo pravega tempa v igri, saj je vreme naredilo svoje. To nas lahko čaka čez teden dni v Moldaviji in nato kasneje v prvenstvu, zato se moramo na to navaditi. Zopet smo prejeli zadetek iz prekinitve, tako kot proti Zrinjskemu in Sturmu in to moramo popraviti."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu