Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zmede pri prestopih - polletne prepovedi igranja

V zadnjih mesecih so se na relaciji Mura - Panonija - Lendava dogajali prestopi, katerih epilog je bil suspenz in prepoved igranja za kopico igralcev. V glavnih vlogah so igralci Josip Toth, Rihard Dora, Karel Pojbič, Ladislav Dolgoš, Ludvik Hari in Franjo Laczi.

Toth, Dora in Laczi so k Muri prišli leta 1932 in 1933, vsi trije pa prihajajo iz Lendave. V Mursko Soboto jih je privedla neorganiziranost nogometa v Lendavi. Omenjeni igralci se niso uspeli prebiti v prvo moštvo, zato so v začetku leta 1934 prestopili k Panoniji. Franc Laczi si je septembra 1934 premislil in se znova verificiral za soboške črno-bele. Vmes so omenjeni igralci skupaj s Pojbičem, Dolgošom in Harijem igrali poskusne tekme za Lendavo proti Muri. Lazci je proti Muri celo dosegel dva zadetka, Hari pa enega.

Ker pravila narekujejo, da lahko za posamezen klub igrajo le igralci, ki so verificirani, so omenjeni igralci kršili pravilnik. Laczi, ki je član Mure, želi pa znova prestopiti, tokrat v Lendavo, se kaznuje s polletno prepovedjo igranja nogometa. Enako kazen so dobili tudi igralci Dora, Pojbič, Dolgoš in Hari, ki so člani Panonije. Sprva so bili deležni kazni treh mesecev, ki pa je bila novembra 1934 povišana na šest mesecev.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Franc Laczi

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu