Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Za zmago še vedno nekaj manjka

Pozdrav kapetanov Gregorja Balažica in Ferhana Hasanija. Foto: kfshkendija.com

Muraši so danes odigrali četrto pripravljalno tekmo to zimo in drugo v Turčiji. Njihov nasprotnik je bila Shkëndija, končni rezultat pa 1:1. Naši nogometaši so z zadetkom Stijepovića vodili ob polčasu, Severnomakedonci pa so izenačili iz enajstih metrov.

Damir Čontala je ostal zvest tradiciji in ponudil priložnost kopici nogometašev. Tekmo so pričeli: Raduha, Kuzmić, Sadriu, Balažic, Beganović, Šroler, Zličić, Turudija, Stijepović, Klepač in Petković. V drugem polčasu so igrali Mihelak, Pucko, Cipot, Morris, Kous, Tripi, Jovičević, Šarić, Brkić, Daku in Shabanhaxhaj.

Shkëndija: Taleski, Maksimov, Bejtullai, Dita, Velija, R. Ramadani, F. Ramadani, Shala, Hasani, Doriev in Milev. Igrali so še: Cake, Murati, Totre, Qaka, Çinari, Cuculi, Elezi, Jakupi in Hamza. Trener: Qatip Osmani.

Muraši, ki so tokrat igrali v zlati barvni kombinaciji so se na začetku predstavili z osrednjima branilcema Sadriujem in Balažicem. Bočna položaja sta bila rezervirana za Kuzmića in Beganovića. Na sredini so igrali Šroler, Zličić in Turudija, v napadu pa Stijepović, Klepač in Petković. Dokaj ofenzivna postavitev je imela kar nekaj težav z gradnjo igre, zato so bili rdeči iz Tetova na začetku boljši tekmec. Ustvarili so si kar nekaj priložnosti in strelov, vendar se je z odličnimi obrambami kar nekajkrat izkazal Raduha. V 25. minuti so Muraši izpeljali obetaven polprotinapad, ki ga je s štirinajstih metrov s pomočjo vratnice uspešno zaključil Stijepović. Do konca polčasa je imela Shkëndija še nakaj polpriložnosti in tudi višjo posest, vendar se rezultat ni več spremenil.

V drugem polčasu je prišlo do zamenjav na eni in drugi strani. Prvih deset minut je zopet pripadlo nasprotniku, nato pa je sledilo nekaj pritiska in zaključkov Murašev. V 63. minuti je s polvolejem atraktivno poskušal Tripi, dve minuti pozneje pa se je v obetavni situaciji znašla nova Murina desetka Ivan Šarić. V 74. minuti je po igranju z roko sodnik dosedil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Reshat Ramadani in izenačil na 1:1. Do konca tekme je bila Mura boljši nasprotnik in bližje drugemu zadetku. Mimo vrat je streljal Shabanhaxhaj, vratnico pa je stresel Daku.


Mihael Klepač v skoku z igralcem Shkendije. Foto: kfshkendija.com

Gneča v kazenskem prostoru.Muraši od leve: Stijepović, Petković in Turudija. Foto: kfshkendija.com

Srđan Kuzmić in Florent Ramadani. Foto: kfshkendija.com

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu