Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. V kolikor opazite napačen podatek ali posedujete kakršenkoli podatek, ki ni objavljen, vas prosimo, če nam ga pošljete. Lahko je to časopisni izrezek, fotografija, vstopnica s tekme ... Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Nino Kouter

Leto rojstva
1993
Država
Slovenija
igralni položaj
sredina
Številka dresa
10, 21
Prvi nastop

8. avgust 2010 (pred 10 leti), 2. slovenska liga

Mura 05 : IB Interblock 1 : 1

Zadnji nastop

25. oktober 2020 (pred 1 dnevom), Prva liga Telekom Slovenije

Domžale : Mura 1 : 1

Nastopi / zadetki v prvenstvu
157 / 15
Nastopi / zadetki v pokalu
15 / 2
Podrobna statistika

Opomba: Vsa statistika velja za prvenstvene (vse lige), pokalne (NZS, MNZ) in evropske tekme. Prijateljske tekme niso vključene.

Nastopi in zadetki

Legenda: nastopi / zadetki

prvenstvo pokal evropa skupaj
2010/2011 22 / 0 1 / 0 0 / 0 23 / 0
2011/2012 30 / 0 0 / 0 0 / 0 30 / 0
2012/2013 6 / 0 0 / 0 7 / 0 13 / 0
2017/2018 26 / 3 4 / 0 0 / 0 30 / 3
2018/2019 35 / 7 5 / 0 0 / 0 40 / 7
2019/2020 30 / 2 4 / 2 0 / 0 34 / 4
2020/2021 8 / 3 1 / 0 3 / 1 12 / 4
skupaj 157 / 15 15 / 2 10 / 1 182 / 18

Zadetki na tekmo

prvenstvo
0.10

vsakih 942.00 minut
pokal
0.13

vsakih 675.00 minut
evropa
0.10

vsakih 900.00 minut

Zadetki

od tega enajstmetrovk

 • /

Avtogoli

 • /

Tekme

 • 141 krat v začetni enajsterici
 • 62 krat pričel med rezervami
 • 41 krat vstopil s klopi
 • 30 krat bil zamenjan

Ko je Nino Kouter igral je Mura

 • 83 krat zmagala (Z)
 • 41 krat igrala neodločeno (N)
 • 58 krat izgubila (P)
 • razmerje zmag: 45.60 %
 • klubsko razmerje zmag:
  (Z:465 / N:234 / P:339) 44.80 %

Časovnica dogodkov na tekmah

Legenda: zadetki, rumeni kartoni, rdeči kartoni, bil zamenjan, vstopil s klopi

 • 2

  2

  0

  0

  0

 • 1 - 15 min
 • 3

  2

  0

  0

  0

 • 16 - 30 min
 • 2

  9

  0

  0

  1

 • 31 - 45 min
 • 4

  8

  0

  4

  7

 • 46 - 60 min
 • 3

  7

  0

  11

  16

 • 61 - 75 min
 • 4

  8

  0

  15

  17

 • 76+ min

Biografija

Otrok Mure in ljubljenec občinstva, ki ga na igrišču odlikujeta srčnost in borbenost. Kariero je pričel na Tišini, že leta 2005 se je preselil k Muri, kjer je ostal do leta 2013. V tem času je nastopal v mlajših selekcijah, za člansko ekipo pa zbral 36 prvoligaških nastopov. Po propadu Mure je igral še v Zavrču, Veržeju in tik pred vrnitvijo med črno-bele za avstrijski Bad Radkersburg. Napadalni vezist je v prvi prvoligaški sezoni Mure po vrnitvi dosegel sedem zadetkov. Na tekmi proti Domžalam je avgusta 2018 zaslovel z enim najlepših zadetkov na Fazaneriji vseh časov, ko je gol dosegel s tako imenovano rabono.

Datum: 23. oktober 2020

Uradna spletna stran kluba nsmura.si je izbirala naj igralca Mure v sezoni 2019/2020. Navijači so za najboljšega izbrali Nina Kouterja. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Bobičanec, na tretje pa Amadej Maroša.

Klub je izmed vseh glasovalcev izžrebal tri nagrajence. Prva nagrada je kosilo z Ninom Kouterjem v Balejranci. Druga nagrada je brezplačna menjava gum pri Avto Režonja, tretja pa podpisana žoga Mure.

Nino Kouter o karanteni
Datum: 13. oktober 2020

Zaradi dveh okužb med muraši je moral Nino Kouter zapustiti reprezentanco in oditi v izolacijo. Ampak pozor, to je bil prisiljen storiti kljub temu, da je imel negativen test na koronavirus. Zaradi takšne odločitve epidemiologov je ostal brez treh tako zelo želenih preizkušenj v dresu s slovenskim grbom. Samo predstavljamo si lahko, kako se je počutil Nino Kouter, ko ga je doletela informacija, da je zanj za deset dni konec svobode gibanja. "To je bil šok. Velik šok, gromozanski! Nisem mogel verjeti, da sem moral z negativnim testom v karanteno. Kaj pa vem ... Zdelo se mi je neumno, ampak seveda mi ni preostalo drugega kot spoštovati takšno odločitev. In ni mi bilo lahko, nikakor ne. Bil sem jezen, žalosten, živčen, razočaran, ogorčen ... Kombinacija vsega v navezi s šokom, ki sem ga doživel, ko sem izvedel, kaj se mi je pripetilo," je kolegom iz tiskane Ekipe SN pripovedoval ljubljenec navijačev Mure.

Predstavniki NZS so se trudili za drugačen scenarij, vendar namena niso dosegli. "Drži, najprej so mi rekli, naj se takoj še ne odpravim domov. Naj izoliran v hotelski sobi še malce počakam, da bodo poskušali, če bo to le mogoče, da bi opravil še en test in da bi potem v primeru negativnega izvida mogoče lahko ostal. Upal sem, da bo tako, močno sem upal, toda vmes sem dobil klic z NIJZ, da moram v karanteno, nato sem bil po elektronski pošti obveščen, kakšen natančno je protokol v zvezi s tem." 

Prekmurskemu vezistu tako ni preostalo drugega, kot da se je odpravil domov, in predstavljamo si, da je bila vožnja iz Ljubljane do ravnice mučna. "Res je bila. Šok še ni minil in še naprej so bila močno izražena vsa čustva, o katerih sem že govoril. Ko dobiš priložnost v reprezentanci, imaš seveda neizmerno željo, da bi se dokazal. Na začetek priprav sem odšel izjemno motiviran z jasno izraženim ciljem, da poskušam vse tisto, kar sem naredil ob prvem vpoklicu v izbrano vrsto, tokrat še nadgraditi. Se izkazati še bolj, se dokazati in si prizadevati opozoriti nase. Tisti torek je bil grozen. Bil je katastrofa, počutil sem se res zelo slabo. In nemočnega! Vsi okoli mene so me poskušali tolažiti in naslednji dan sem se tudi sam sprijaznil z nastalimi razmerami. Preprosto sem se moral. Okej, zgodilo se je, kar se je, sem pomislil. Na to nisem imel vpliva, karkoli je bilo nemogoče spremeniti. To je to, s tem se je treba soočiti in gremo naprej. Zdaj sem že v redu," je dejal Nino Kouter.

Članska ekipa v desetdnevno karanteno
Datum: 6. oktober 2020

Uradna spletna stran kluba nsmura.si poroča, da sta dva igralca Mure pozitivna na COVID-19. V okviru reprezentančnih obveznosti so se testiranja udeležili štirje nogometaši Mure. V klubu so, v skladu z navodili in predpisi NIJZ, prekinili vse aktivnosti članskega moštva za deset dni. Po informacijah spletnega portala nogomania.com sta pozitivna Jan Gorenc in Tomi Horvat.

Igralcem, strokovnem vodstvu in vsem, ki so imeli tesnejši stik s članskim moštvom je odrejena 10-dnevna karantena. Karantena ni odrejena igralcem, ki so virus že preboleli in imajo potrjeno prisotnost protiteles.

Rehabilitacijski treningi igralcev, ki v preteklem obdobju niso imeli tesnih stikov s članskim moštvom, potekajo nemoteno.

Mura ima trenutno štiri reprezentante, Nina Kouterja v članski in Jana Gorenca, Tomija Horvata ter Kevina Žižka v mladi reprezentanci. Kljub temu, da sta Kouter in Žižek negativna na koronavirus, sta morala zaradi karantene zapustiti priprave reprezentanc.

22. septembra 2020 so se vsi nogometaši Mure in osebje testirali na koronavirus. To je bilo pred tekmo s PSV-jev in takrat so bili prav vsi negativni. Res pa je tudi, da so nogometaši Mure, 10. septembra 2020 igrali tekmo 1. predkroga kvalifikacij za Ligo Europa z Nomme Kaljujem. Po tej tekmi je bil en igralec, ki je igral to tekmo, pozitiven na koronavirus.

V desetdnevno karanteno so šli tudi igralci Brava, ki so v nedeljo igrali prvenstveno tekmo z Muro.

 

 

Nino Kouter znova v reprezentanci
Datum: 28. september 2020

Nogometaš Mure Nino Kouter je znova dobil vabilo v člansko izbrano vrsto Slovenije. Selektor Matjaž Kek ga je vpoklical drugič zapored. V nadaljevanju objavljamo prispevek s spletne strani nzs.si.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekme s San Marinom, Kosovim in Moldavijo. Pripravljalna tekma med Slovenijo in San Marinom bo 7. oktobra ob 20.45 v Stožicah, tekmi Uefa lige narodov s Kosovim in Moldavijo pa 11. in 14. oktobra ob 20.45 v Prištini oziroma Kišinjevu.

"Smo v novem položaju s tremi tekmami v enem oknu in to narekuje kakšno ime več na seznamu. V ligi narodov pa so igralci suspendirani že po drugem kartonu, zato lahko skozi teden pride na seznam še kakšno novo ime, tudi zaradi tega, ker bomo iz Prištine potovali neposredno v Kišinjev. Pričakovanja pa so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Bosta pa gostovanji dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo," je pojasnil Kek, ki zaradi omejitev glede novega koronavirusa spet nima na voljo igralcev iz ZDA in Azije, saj bi morali igralci v karanteno.

Tako so že zaradi tega odpadli s seznama potencialni reprezentanti Denis Popović, Tim Matavž, Aljaž Struna in Robert Berić. Še vedno ni niti Josipa Iličića, ki se šele vrača v proces treningov, je pa spet nazaj Benjamin Verbič.

"Spisek je pač vezan na začetke prvenstev, prestopni rok, kar nekaj igralcev še menjuje klube. Vse to vpliva. Naredili bomo vse, da bomo tudi na igrišču pokazali napredek. Popolnoma jasno mi je, da je treba zgraditi način igranja, da samo s kakovostjo igre lahko prideš do odmevnega rezultata, kar je tudi naš cilj. Liga narodov pa je pravšnja, da se zgradi novo jedro, ki bo dalo upanje za boljši izid. Z odnosom igralcev sem bil zelo zadovoljen, želim pa še več agresivnosti, odločnosti," je poudaril Kek, ki se je dotaknil tudi novincev na seznamu.

"Lovrić je dobil ustrezne dokumente, ampak si bo moral na igrišču zagotoviti poziv. Je lahko dobra osvežitev v zvezni vrsti, je ofenzivno naravnan. Jon Gorenc Stanković igra že nekaj časa standardno pri Sturmu, Jurčević pa je bil že nekaj časa v mojih mislih. Ves čas bom iskal rešitve, širil kader in bazo, ki bi lahko pomagala v prihodnje," je dejal Kek, ki tokrat spet ni poklical Bojana Jokića.

"Jokić je v širšem razmišljanju, ampak ravno te tekme dajejo možnost za nekaj novega. Bil je tudi poškodovan. Hočem pa preizkusiti Jurčevića, ker imamo deficit na tem položaju, manjka predvsem nekaj v ofenzivnem delu. To pa ne pomeni, da Jokića ni več v mojem razmišljanju," je dodal Kek.

Prav na tekmi s San Marinom bo preizkušal nove obraze. "To bo test za nova imena. Ne bom eksperimentiral, minutaža bo razdeljena. Jasno pa, da bom dal priložnost tistim, ki jih hočem videti. Vsaka prijateljska tekma je pa boljša kot trening," je še poudaril selektor.

Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

Tekmo na Kosovem bodo Kekovi izbrani igrali 11. oktobra, v Moldaviji pa bodo gostovali 14. oktobra. Že 7. oktobra pa bodo Slovenci na prijateljski tekmi v Stožicah gostili San Marino.

S slednjim so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.

 

Nino Kouter in Damjan Bohar proti Moldaviji
Datum: 6. september 2020

Reprezentanca Slovenije je 6. septembra 2020 igrala tekmo Lige narodov proti Moldaviji. Nogometaši Slovenije so zmagali z 1:0, edini zadetek na tekmi pa je v 28. minuti dosegel nekdanji igralec Mure, Damjan Bohar. Damjan Bohar in Nino Kouter sta odigrala celotno tekmo.

Postava Slovenije: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Kurtić, Kouter, Bohar, Zajc (57./Živec), Vučkić (68./Vetrih), Šporar (85./Kramer).

Nino Kouter je debitiral v reprezentanci Slovenije
Datum: 3. september 2020

Nogometna reprezentanca Slovenije se je v tekmi Lige narodov pomerila z Grčijo. V dresu s slovenskim grbom je debitiral igralec Mure, Nino Kouter. V 78. minuti tekme je zamenjal Jako Bijola.

Po novici o vpoklicu v reprezentanco je počastil soigralce
Datum: 2. september 2020

Na portalu rtvslo.si so opravili obširen intervju z Ninom Koutrom, novopečenim reprezentantom in enim izmed najboljših vezistov v prvi slovenski nogometni ligi.

Prekmurski čarovnik ponagajal Celju in Moldeju
Datum: 24. avgust 2020

V Delu so objavili obširen intervju z novopečenim reprezentantom Slovenije, Ninom Koutrom. Beseda je tekla o tekmi s Celjem, prihajajočem evropskem izzivu (Nomme Kalju) in zasebnem življenju. Nino Kouter bo namreč februarja 2021 prvič postal očka.

Nino Kouter dobil vpoklic v reprezentanco Slovenije
Datum: 21. avgust 2020

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na uvodnih dveh domačih preizkušnjah druge izvedbe lige narodov proti Grčiji in Moldaviji. Na seznamu je kar nekaj sprememb, med drugimi zaradi osebnih težav ni Josipa Iličića.

Prav tako manjkajo tudi poškodovani Bojan Jokić, pa tudi Aljaž Struna in Robert Berić, ki sta v ZDA. Iz vrst državnega prvaka Celja sta zraven Matjaž Rozman in Mitja Lotrič, iz pokalnega prvaka Mure Nino Kouter, z dobrimi igrami pri Rapidu pa je vpoklic dobil tudi Dejan Petrović. Po odsotnosti v prejšnjem obdobju je na seznamu spet tudi bočni branilec Nejc Skubic. V strokovnem štabu je po novem spet tudi Milan Miklavič.

Tekma z Grčijo bo 3. septembra ob 20.45, z Moldavijo pa tri dni pozneje ob 18.00. Slovenija igra v ligi narodov v ligi C in skupini 3, v kateri je še Kosovo. S slednjim se bodo Slovenci prvič merili 11. oktobra, do konca lige narodov pa bodo nato še tekme Moldavija - Slovenija (14. oktober), Slovenija - Kosovo (15. november) in Grčija - Slovenija (18. november). V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Slovenska nogometna reprezentanca se je dogovorila tudi za prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom, ki bo 10. novembra v Sloveniji.

Prvič se je zgodilo, da bodo v reprezentanci štirje Prekmurci in vsi so kariero pričeli pri Muri. Erik Janža (trenutno Górnik Zabrze), Damjan Bohar (trenutno Zaglebie Lubin), Mitja Lotrič (trenutno Celje) in Nino Kouter (Mura). Vsi štirje so skupaj igrali pri Muri v sezoni 2011/2012. Na seznamu je tudi bivši igralec Mure Rajko Rep (TSV Hartberg), ki je za Muro igral v sezoni 2011/2012 in 2012/2013.

Nino Kouter o tem kako je pogrešal vsakodnevni prihod na Fazanerijo
Datum: 13. maj 2020

V Ekipi so objavili intervju z murino desetico, Ninom Koutrom. Spregovoril je o novih nalinih treninga, motivaciji pred tekmo, tekmah brez gledalcev in pričakovanjih pred prvenstvom ter polfinalom pokala Slovenije.

Dobro bo premalo, v Stožicah moramo biti odlični
Datum: 7. marec 2020

Pred tekmo z Olimpijo (8.3.2020) je za časnik EkipaSN spregovoril Nino Kouter.

vrh

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu